Om oss

Kennel Limeblossom är en liten seriös familjekennel som ligger strax söder om Stockholm. Vi som bedriver kenneln idag är jag(Denise) och min mamma Susanne. Efter att ha sett en Leonberger för första gången på mitten av 80-talet beslöt sig mamma för att en sådan skulle hon ha. Detta resulterade i att jag år 1992 kom i kontakt med min första leonberger då jag var ett år gammal. Den nya familjemedlemmen blev Stjärnbackas Edikta Von Poppel ”Cher”. Hon var en fin dam som visste vad hon ville och gjorde inte mycket i onödan. Däremot för lite godis kunde hon göra tricks hon aldrig lärt sig tidigare. Cher fick två kullar under sitt liv. Den första kullen föddes år 1994 och den andra föddes år 1995. I den första kullen behöll vi en hane Limeblossom Gemini of Rubus ”Gemini”. Gemini var en väldigt vacker och bestämd herre. Han visades mycket i ringen och blev pappa till två kullar. Från den andra kullen efter Cher behöll vi en tik på foder. Tyvärr användes hon inte i avel, men blev en kär familjemedlem.
Mellan år 1998 och 2003 kom det mycket emellan som gjorde att kennellivet hamnade på is ett tag. År 2003 köpte vi Knockando’s Kalimna vina Limeblossom ”Ice”. Hon fick en kull 2006 med fem valpar. I den kullen behöll vi en hane Limeblossom Norrington of Fazer ”Akilles”. Akilles var också en väldigt fin leonbergerhane men han visades inte i ringen eller blev pappa då han inte hade mentaliteten vi anser att en leonberger bör ha. Med Akilles gick vi däremot ett par lydnadskurser där han kunde briljera med sin intelligens och vilja att lära sig nya tricks.
Då Akilles inte blev något avelsmaterial blev det även här en paus innan vi år 2013 köpte Knockando’s XO De Luze Fine ”Luzy” på delägarskap. Hon är tänkt bli vår nya stomme i kenneln. Luzy har ett underbart temperament och har visats i ringen ett par gånger. Hon har samlat på sig ett CK och vi hoppas på fler placeringar i framtiden.
Vi ser det som en självklarhet att avla på friska och sunda hundar. Därför är alltid våra hundar som går i avel friröntgade på både armbågar och höftleder. De ska också vara ögonlysta och vara utställda. Vi ser gärna att hundarna har ett utfört mentaltest då vi anser att detta är viktigt för oss i vår avel. Vi följer naturligtvis också de grundläggande regler som gäller för uppfödare och de avelsrekommendationer som finns i Leonbergerklubben.
Det är också viktigt för oss att upprätthålla kontakten med valpköpare även efter det att valpen lämnat oss. Då kan vi följa aveln och få se hundarna växa och anpassa sig i sitt nya hem. Vi finns även som ett stöd och kan ge råd om så skulle behövas till de nya hundägarna.
Skulle ni ha några frågor är det bara att lyfta på telefonen eller slänga i väg ett mail. Ni är även självklart välkomna att titta förbi om man skulle vilja det!
Varma hälsningar
Denise och Susanne Lindblom